Hírek

2013.06.12. 10:58

Komárom-Esztergom megyében már nincs szükség védekezésre

A Duna folyamatos apadásával Komárom-Esztergom megye gátjain védekezési munkálatokra már nincs szükség, néhány településen még figyelőszolgálat működik, valamint szivattyúznak - közölte a megyei katasztrófavédelem sajtószóvivője szerdán az MTI-vel.

MTI

Stolczenberger Klára elmondta: a védekezési helyszíneken lévő, más megyéből érkezett tűzoltók most pihennek, hogy a Duna alsóbb szakaszain részt tudjanak venni a védekezésben.

-----------------------------------------------------------------------
További árvízi hírek, aktuális útlezárások Komárom-Esztergom megyében (kemma.hu).
-----------------------------------------------------------------------

Táton megkezdték az ideiglenes védmű elbontását a 10-es út forgalmi rendjének visszaállítása érdekében. Az almásfüzitői vörösiszap-tározót továbbra is óránként ellenőrzi a Tatai Környezetvédelmi Zrt., de eltérést, szivárgást, egyéb elváltozást nem tapasztaltak.

A Dunán még hajózási tilalom van, és vannak lezárt útszakaszok is a megyében.

A megyei főkapitányság közölte: 107 rendőr vesz részt az árvízvédelem rendőrségi feladatainak ellátásában, biztosítja a védekezésben résztvevők munkáját és közlekedését.

Pilismarót üdülőövezetéből és Esztergomban, a Prímás szigetről összesen 146 személyt telepítettek ki. Az övezetet a rendőrség lezárta, járőrök vigyáznak a házakra. A kitelepítettek sérelmére elkövetett bűncselekmény nem jutott a rendőrség tudomására.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!