Hírek

2013.07.18. 15:27

A bombát elszállították, visszatérhetnek a kiköltöztetettek

A második világháborús bombát elszállították a tűzszerészek Székesfehérvárról. A helyszín biztosítása továbbra is folyamatos, miközben 15 órától elkezdik visszaengedni a lakókat.

MTI

Közleményük szerint megkezdték a kijelölt három befogadóhelyről az ott tartózkodók visszaszállítását, így a területen mentőautók is közlekednek.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai még egy órán keresztül a zárási pontokon és a korábban lezárt részeken maradnak, hogy segítsék a lakosság visszatérését.

A védelmi bizottság tájékoztatása szerint hamarosan megindítják a menetrend szerinti buszjáratokat is a Rákóczi úton és környékén.

Az MH Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezredének kommunikációs tisztje korábban azt közölte, hogy a tűzszerészek kiszerelték a 203 milliméteres szovjet betonromboló gránát gyújtószerkezetét, és úgy döntöttek, hogy a detonátort a helyszínen semmisítik meg. Várkonyi Melinda elmondta, hogy a megsemmisítés csak kisebb hanghatással járt.

Hozzátette: az óvodaudvar műszeres átvizsgálása megtörtént, a robbanótest mellett négy gyalogsági lőszert és üres hüvelyeket találtak. Más nagy robbanótest nem került elő.

A Rákóczi úti Mancz János Óvoda kertjében szerdán földmunkák közben talált robbanótest miatt csütörtökön tízezer embert telepítettek ki Székesfehérváron. A kitelepítésben 260-an vettek részt: katonák, rendőrök és polgárőrök.

Dancs Norbert, a székesfehérvári járási hivatal vezetője szerdán elmondta, hogy a tűzszerészek jelzései alapján 400 méter sugarú körben teljes zárást és kiürítést rendeltek el. Az otthonukat átmenetileg elhagyni kényszerülők számára ideiglenes tartózkodási helyként a Vízivárosi és a Hétvezér Általános Iskolát, valamint a József Attila Kollégiumot jelölték ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!