Hírek

2013.07.29. 12:29

Elrajtolt a Művészetek Völgye

Bár a legnagyobb figyelem Kapolcsra vetül, azért Monostorapátiban, Taliándörögdön és Vigántpetenden is bőven akad látni- és hallgatnivaló az augusztus 4-ig tartó fesztiválon.

Farkas Péter

Nagy öröm, hogy idén is megrendezésre került a megszokott keretek között a Művészetek Völgye fesztivál. Az utóbbi években állandósult szisztéma szerint kapolcsi udvarokban láthatóak és hallhatóak fellépők, az utcákat pedig ellepik az árusok és a színes nézősereg. Idén olyan érzése van az embernek, mintha a "Völgy" vagy, ahogy a helyiek hívják a "Napok" már nem csak az idetévedő vendégeknek adna boldogságot és szórakozási lehetőséget, hanem otthonná is vált volna, hiszen a látogatók jelentős százalékát a kisgyerekes családok teszik ki.

Manapság Magyarország igazi fesztivál-nagyhatalommá nőtte ki magát, a hazánkba érkező turista nem is találhat mást, mint minden hétvégén a legkülönbözőbb helyeken a legszínesebb felhozatalú fesztiválokat. Ez talán nem is volna probléma, csak ilyen módon a nézősereg is felaprózódott, ez egy ilyen régi hagyományokkal rendelkező fesztiválon is, mint a Művészetek Völgye egyértelműen érzékelhető. Az úgynevezett törzsközönség azonban jelen van, tudják, hogy ezt a hangulatot, ezt a barátságos légkört nem találhatják meg akármelyik rendezvényen.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A Káli-medence varázslatos környék
[/caption]

Az idei fesztiválról elmondható az is, ami az előző években sajnos irányvonallá vált, hogy Kapolcs-centrikus lett. A műsorfüzetben nem találhatóak meg a környékbeli rendezvények, sőt a helyi információs pultnál nem is tudnak arról, hogy Monostorapátiban, Taliándörögdön, Vigántpetenden éppen milyen koncert, táncbemutató, színházi előadás zajlik. Pedig tanúsíthatjuk, hogy zajlanak, és éppen ezekben található meg az a hangulat, ami a Művészetek Völgye igazi értékét őrzi. Azt tanácsolom mindenkinek, hogy merjen bátran kísérletezni, és felkutatni ezeket a helyeket és programokat, mert olykor meglepően kellemes élménnyel lehet gazdagabb!

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Nincs olyan helyszín, ahol ne lehetne programot tartani
[/caption]

Ha még létezik olyan kultúrát és művészeteket kedvelő ember Magyarországon, aki eddig, az elmúlt 23 évben egyszer sem járt még ebben az időben a Káli-medencében, annak azt tanácsolom, hogy ne hagyja ki, jöjjön el ide, és merüljön el ebben a színes forgatagban, mert aki egyszer megtapasztalta a Völgy pezsgését, életre szóló élményt szerez vele.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!