Hírek

2013.07.22. 10:12

Második napja oltják a bobai gumitelepet

Két hivatásos tűzoltó egység négy fecskendővel és négy vízszállítóval hűti a még mindig izzó részeket a bobai gumitelepen, ahol vasárnap reggel körülbelül tízezer autógumi kapott lángra.

mti

Balogh Nikoletta, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferensének közlése szerint hétfőn négy erőgéppel megkezdik föld hordását a tűz pusztította területre, de elhúzódó utómunkálatokra kell számítani. A tűzoltókat vasárnap riasztották a bobai gumitelephez. A több mint két hektáron - három méter magasra felrakott oszlopokban - körülbelül tízezer autógumit tároltak. A tűz a közeli erdőt és tarlót is veszélyeztette, ezért a beavatkozást ötös kiemelt fokozatnak megfelelő erőkkel végezték.

Egész nap nagy erőkkel dolgoztak a lángok megfékezésén, a közeli akácos védelme miatt kialakítottak egy háromméteres védősávot, amit folyamatosan locsoltak, hogy megakadályozzák a tűz továbbterjedését. A tűzet vasárnap estére sikerült eloltani. Éjszaka a celldömölki önkormányzati tűzoltók, a sárvári és szombathelyi hivatásos tűzoltó egységek, valamint a Pápoci és Kenyeri Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai - összesen negyvenen - megkezdték az utómunkálatokat, vízzel locsolták a még izzó részeket.

A felszabaduló nagy mennyiségű füst összetételét a katasztrófavédelmi mobil laborban folyamatosan ellenőrizték, a mért adatok szerint káros anyagok nem kerültek a levegőbe. A tűz keletkezésének okát tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!