Hírek

2013.07.30. 12:42

Művészetek Völgye: Márta szerint jót tett a visszatérés a kezdetekhez

A visszatérés a kezdetekhez jót tett a Művészetek Völgyének - mondta Márta István vasárnap az MTI-nek. A fesztiváligazgató elégedett az első három nappal, amely alapján nagyobb a rendezvény látogatottsága, mint tavaly volt.

MTI

A képen: Becze Gábor (b), Radványi Balázs (b2) és Gryllus Dániel (b4), a Kaláka együttes tagjai, valamint Galkó Balázs színművész (b3), Márta István (b5) fesztiváligazgató, Lackfi János költő (b6) és Paya Bea énekesnő (j) a 23. Művészetek Völgye összművészeti fesztivál megnyitóján Kapolcson 2013. július 26-án (MTI fotó: Szigetváry Zsolt).

Vasárnap kényelmesen, tolongás nélkül lehetett élvezni a fesztivál programjait, kivéve, ha az igazán népszerű programhelyszínekre akart bejutni a látogató. Ilyen - mint az elmúlt években mindig - a Kaláka-udvar, ahol minden talpalatnyi hely elkel akár Geszti Péter a vendég, akár gyermekkoncert zajlik. De töretlen a népszerűsége a Hobo Clubnak és Palya Bea Palya-udvarának is.

Az évek során változtak a kapolcsi porták: némelyik megszűnt, másutt újak nyíltak, így történt idén is. A forró napokon a pataknak van a legnagyobb sikere, amely éppen a fesztiváltér közepét szeli ketté.

Márta István az MTI tudósítójának a helyszínen vasárnap elmondta, elégedett az első három nappal, a hűséges fesztiválozóknak is köszönhetően a tavalyihoz képest 10-15 százalékkal nőtt a rendezvény látogatottsága. Nagy sikert arattak a komolyzenei koncertek a kapolcsi katolikus templomban és a Baranya megyei zenészek a Muharay-színpadon - tette hozzá.

"Örömmel konstatálom, hogy amit célul tűztünk ki, hogy egy mosolygós fesztivált csináljunk, teljesült" - fogalmazott Márta István.

A fesztivál a jövő héten is - egészen augusztus 4-ig - várja a közönséget koncertekkel, irodalmi, népművészeti programokkal Kapolcs mellett és Taliándörögdön; az utóbbi helyszínen a református templomban és az Ősök házában lesznek programok, és a hagyományokhoz híven Szőke András is megtartja "osztályfőnöki óráit".

A Művészetek Völgye fesztivált már tavaly is családiasabb hangulatban, a korábbiaknál jóval kisebb költségvetésből rendezték meg. Akkor 120 ezren voltak kíváncsiak a rendezvényre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!