Hírek

2013.07.19. 11:24

Pályázatokról döntött a Magyar Művészeti Akadémia

Pályázati támogatásokról döntött a Magyar Művészeti Akadémia 160 millió forint értékben.

MTI

A pályázatokon művészeti szakmai programok megrendezéséhez, valamint művészeti könyvek és folyóiratok megjelentetéséhez lehetett támogatást nyerni. A szervezet pénteken az MTI-vel azt közölte, hogy 160 millió forintból 50-et szántak művészeti programok támogatására, 110-et pedig művészeti könyvek és folyóiratok támogatására.

- A Magyar Művészeti Akadémia támogatási elveinek középpontjában a kulturális értékek védelme és gyarapítása, a magas színvonalú alkotómunka feltételeinek megerősítése és a civil kezdeményezések elősegítése áll - olvasható a közleményben.

A támogatások keretében nyújtható minimális összeg 250 ezer forint, illetve maximum 6 millió forint volt. A pályázatokat a köztestület nyolc művészeti tagozatának képviseletében három-három tagú bizottság értékelte. A kedvezményezettek előfinanszírozás keretében nyerik el a támogatást.

A művészeti program elnevezésű pályázatra 527 pályamű érkezett összesen közel 1,6 milliárd  forint igényelt támogatási összeggel. Ezek közül 130 darab pályázatot támogattak, egy pályamunka érvénytelen volt, 18-at visszavontak. A művészeti könyv és folyóirat elnevezésű pályázatra 220 pályázat érkezett 491,6 millió forint igényelt támogatási összeggel. 58 pályázat nyert, visszavontak 16-ot, egy érvénytelen volt - ismertette a közlemény.

A 2013-ban beérkezett pályázati igény a kiírásban szereplő támogatási összegnek mintegy nyolcszorosa, a pályázók száma pedig a tavaly támogatásért folyamodóknak csaknem hatszorosa volt.
A pályázat eredményének ismertetése megtekinthető a www.mma.hu honlapon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!