Hírek

2013.10.02. 14:43

Vádat emelt az ügyészség a battonyai emberkínzók ellen

Rendszeresen verték, égő cigarettát nyomtak el az arcán és árammal is kínozták a sértettet. Holttestét az udvarban ásták el.

MTI

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése, kiskorú veszélyeztetése, valamint súlyos testi sértés miatt emelt vádat a Békés Megyei Főügyészség két férfi és egy nő ellen, aki halálra kínzott egy nőt Battonyán.

Veres Gabriella főügyész szerdai, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a vádlottak és a sértett együtt éltek, de az egyik vádlott egyre féltékenyebb lett a nőre. Emellett a férfi vádlottak uralkodni akartak a gyenge személyiségű sértett felett, agresszivitásukat, feszültségüket a fiatal nő bántalmazásával vezették le.

Kifejtette, hogy 2007-től mindhárom vádlott rendszeresen verte a sértettet, de idővel a bántalmazások egyre súlyosabbá váltak: megrugdosták, égő cigarettát nyomtak el az arcán, karján, egyikük késsel megszurkálta a lábát. A 25 éves fiatal nőnek bódulatot, kábultságok okozó gyógyszereket adtak, hogy ne tudjon megszökni, illetve több alkalommal a fiatal nőt az ágyhoz láncolták.

A kegyetlen bántalmazás során a vádlottak árammal is kínozták a sértettet. A folyamatos kínzásoktól legyengült nőt tolószékbe kötözték és ekkor is több napig verték. A hónapokig tartó folyamatos bántalmazásba a sértett 2010 júniusában belehalt. A holttestet ezután a vádlottak a házuk mellett elásták. A nő kínzásának sokszor szemtanúja volt két vádlott közös kislánya is, akit súlyos trauma érte az átéltektől.

MTI -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!