Hírek

2013.11.22. 08:16

Beomlott egy szupermarket, tizenhét halott

Tizenhét holttestet találtak a mentőegységek péntek reggelig annak a lettországi szupermarketnek a romjai között, amelynek teteje először egy részen beomlott, majd egy másik darabja rászakadt a mentést végzőkre.

Index

A halottak között három tűzoltót azonosítottak. A súlyos balesetnek 36 sérültje is van.A helyszínre érkezett a kormányfő és a belügyminiszter is és kirendelték a hadsereg félszáz katonáját is, hogy segítsék a mentést.
Csapdába ejtett emberek

Szemtanúk szerint a tetőszerkezet beomlása épp a kijárat elől zárta el az utat, így sokan nem tudtak maguknak utat törni, mielőtt a tető újabb darabjai zuhantak alá. Ez magyarázza, hogy miért kerültek annyian a romok alá a második omláskor is.A tető ötszáz négyzetméteren omlott be, vélhetően az ott folyó munkálatok miatt. Az épület tetején teraszt és egy bár kialakítását tervezték, valamint növelni akarták a már ott lévő játszóteret is. Elképzelhető, hogy a megnövekedett terhelést nem bírta a tető.


Időben szóltak

Ugyanakkor egy szemtanú, aki a tragédia idején vásárolt az áruházban, elmondta: az első, kisebb beomlás után figyelmeztették a vásárlókat, hogy hagyják el az épületet, és így tett a személyzet nagy része is. „Eközben egy sziréna is megszólalt” – számolt be a Delfi.lv-nek az olvasó. Egy másik hozzátette: sokan nem hallgattak a kérésre, és tovább folytatták a vásárlást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!