Hírek

2013.11.07. 15:52

„Otthon, távol az otthontól” - A Ronald Házak idén is várják a jótékony segítőket

A McDonald’s minden év novemberében országszerte egy hétig jótékonykodni hívja vendégeit. Idén november 18. és 24. között rendezik meg a már hagyományos jótékonysági hetet, amelyen a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány számára gyűjtenek adományokat.

BAMA

Az alapítvány 1999 óta beteg gyermekeknek és családjaiknak biztosít „otthont, távol az otthontól” a budapesti és 2004 óta a miskolci Ronald Házakban a gyermekek hosszan tartó kórházi kezelése alatt. A két hazai Ronald Ház az elmúlt 14, illetve 9 év alatt több mint 6000 családnak segített, hogy a szülők végig a kis betegek mellett maradva támogathassák felépülésüket.

A jótékony segítők 200 forintért egy kis ajándékot, egy öntapadós mobilképernyő-törlőt vásárolhatnak. Emellé egy tenyér alakú matricát is kapnak, amelyet kézjegyükkel ellátva felragaszthatnak az éttermekben erre kijelölt segítők falára. A képernyőtörlőkön megjelenített, a segítők különböző típusait ábrázoló kis figurák arra hívják fel a figyelmet, hogy a Ronald házak lakóinak nem csak a nagylelkű pénzadományok, vagy az adókból felajánlott 1%-os segítség, de akár a már megunt játékok, könyvek, vagy az önkéntes munka is sokat jelenthet, és sokszor a legapróbb tettel is sokat segíthetünk az arra rászorulóknak.

A vendégek adományait kiegészítendő a McDonald''s éttermek a jótékonysági héten minden értékesített adag sültburgonya után negyven forintot ajánlanak fel az alapítvány részére.

A jótékonysági hét zárásaképpen, november 23-án, hazai sztárok, énekesek, színészek, közéleti szereplők állnak a pultok mögé, hogy jelenlétükkel is ösztönözzék a vendégeket a segítségnyújtásra. Idén a segítők között például Adával, Fehér Adriennel, Náray Erikával, Király Viktorral, Gianni Annonival és Gájer Bálinttal is találkozhatunk.

A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány számtalan magyarországi vállalkozás - köztük a McDonald''s és üzleti partnerei - valamint magánszemélyek adományainak köszönheti létezését. A McDonald''s éttermekben kihelyezett perselyek, az adó 1% felajánlások és a jótékonysági akciók mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az alapítványi házak folyamatosan a családok rendelkezésére állhassanak. Az Alapítvány bankszámla száma: CIB 10700024-02002802-51100005, adószáma: 18048353-1-43. Minden segítőnek köszönet a támogatásért!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!