Hírek

2014.11.28. 06:07

Az elnökkel közös sajtótájékoztatón értékelt Orbán Szöülban

A dél-koreai vállalatok fontos szerepet játszanak Magyarország életében - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Szöulban, a Pak Gun Hje dél-koreai elnökkel folytatott megbeszélés utáni közös sajtótájékoztatón.

MTI

A kormányfő a Magyarországon jelen lévő dél-koreai cégek "két hatalmas zászlóshajójának" a Hankook gumiabroncsgyártó és a Samsung elektronikai vállalatot nevezte, amelyek "nagy tiszteletet vívtak ki maguknak Magyarországon", jó hírét keltették Dél-Koreának, és "számunkra rendkívül szimpatikus kultúrát képviselnek".   

A dél-koreai-magyar együttműködés területei közül kiemelte az innovációt, Magyarországnak ugyanis "a jövő azonos a kreativitással, a minőséggel és az innovációval, és ebben mi erős támogató partnert keresünk Korea személyében".   

A Kék Házban - a mindenkori dél-koreai elnök hivatalában - tett nyilatkozatában Pak Gun Hje kiemelte, hogy idén ünneplik a Dél-Korea és Magyarország közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 25. évfordulóját. Hangsúlyozta továbbá a két ország közötti kereskedelmi, befektetési volumen emelkedését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!