Hírek

2015.08.11. 17:09

Az eddigi leghosszabb hőségriadó: a következő napokban sem lesz enyhülés

Augusztus 5. óta tart a harmadfokú hőségriadó, amit 16-ig hosszabbított meg az országos tisztifőorvos. Az eddigi rekord 10 nap volt.

ÁNTSZ

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban is folytatódik az országos kánikula - írja honlapján az ÁNTSZ. A napi középhőmérséklet szinte mindenütt 25 fok felett, sokfelé 27-29 fok körül alakul. Ezért az országos tisztifőorvos, figyelembe véve az Országos Közegészségügyi Központ ajánlását a korábban kiadott harmadfokú hőségriadót augusztus 16. éjfélig meghosszabbítja.

Az országos tisztifőorvos a jelenleg is érvényben lévő hőségriasztást eredetileg augusztus 5-én 0:00 órától adta ki, amelyet egy alkalommal már meghosszabbított, és egyben harmadfokú, „hőségiradó” szintre emelte. Az időjárás-előrejelzés alapján a kánikula a következő napokban sem enyhül, ezért ismét hosszabbításra kerül sor. Ezzel már biztos, hogy a magyarországi hőségriasztások rendszerében ez lesz a valaha kiadott leghosszabb figyelmeztetés. Tíznapos riasztásra már korábban is volt példa, a jelenlegi azonban – vasárnappal bezáróan – már 11 napos lesz.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján jelentős változás hétvégéig nem várható: száraz, napos időre számíthatunk. Szombaton azonban helyenként, vasárnap és hétfőn szórványosan, kedden pedig már többfelé alakulhat ki zápor, zivatar, ezért keddre néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!