Hírek

2016.06.21. 05:50

Gehrke: Király nem hibázott

„Király Gábor nem hibázott az Izland elleni mérkőzésen a 11-est megelőző szituációban, mert szabálytalankodtak vele szemben” – hangoztatta tegnap a magyar válogatott kapusedzője.

MW

Holger Gehrke szerint „nem hibáról van szó, volt egy apró fault, ami ugyan nehezen volt látható, de megütötték a könyökét, így vált szabaddá a labda”. A német szakember nem hibáztatja az orosz bírót, amiért ezt nem vette észre, mivel ő is csak a videofelvételeken látta a szabálytalanságot.

Király egy jobb oldali szögletet követően kiejtette a labdát, s az ebből adódó szituáció végén büntetőhöz jutott Izland, amellyel előnybe is került az első félidő végén. Gehrke szerint „nem releváns kérdés”, hogy esetleg a Haladás játékosa helyett más álljon a kapuba.

„Egy ilyen tornán hatalmas nyomás van a kapusokon, akiknek így mentálisan kell erősnek lenniük, akár egyetlen hibájukról éveken át beszélhetnek” – mondta Gehrke. Király rendkívül fontos része a csapatnak, hatalmas tapasztalatával irányt mutat a fiataloknak, és megnyugtatja őket, erre példa az, amikor a meccseken egy-egy vagány megmozdulást mutat be, ahogy Izland ellen is tette, amikor a lába között hátrafelé dobta a labdát az egyik védőnek.

A kapusedző szerint minden nap lehet fejlődni, nincs ez másként a 40 éves Király esetében sem, aki az Eb-k történetének legidősebb pályára lépett játékosa lett. Szerinte Király vérbeli profi, még mindig robbanékony, különleges képességekkel megáldott kapus.

Gehrke Bernd Storck szövetségi kapitánnyal Kazahsztánban dolgozott együtt, Andreas Möller másodedzőt még játékosként ismerte meg a Schalke 04 együttesében. Szerinte így hárman jól tudnak együtt dolgozni, de ez nemcsak a németek sikere, mert a válogatott mellett dolgozó magyar trénerek ugyanúgy kiveszik a részüket az eredményes szereplésből.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!