Hírek

2016.12.23. 08:52

Ünnepi menetrendre vált a MÁV és a Volán karácsonykor és szilveszterkor

Címkék#Hírkereső

Karácsony napjain változik a vasúti menetrend. Indulás előtt nem árt időben megváltani a jegyet, hiszen a korábbi évekhez hasonlóan a MÁV-Start idén is erős utasforgalomra számít. Érdemes az interneten is jegyet váltani.

MW Központi Szerkesztőség/MTI

Az előre megvásárolt e-vonatjegyeket kinyomtatva vagy mobiltelefonon, tableten is bemutathatják a kalauzoknak, így még kimozdulni sem szükséges otthonról, hogy a vonatjegyeket megváltsák.

Az összes üzemképes járművet forgalomba állítják, és lehetőség szerint pluszkocsikat is kapcsolnak az InterCity vonatokhoz.

December 24-én a szombati napra érvényes, december 25-én az ünnepnapi, míg december 26-án a vasárnapi menetrend szerint járnak a vonatok.

Szilveszterkor szombati, míg január 1-jén a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok. Január 2-től a megszokott munkanapok szerinti menetrend alapján indulnak a járatok.

A Volánbusz járatai december 24-én a szabadnapi, 25-én és 26-án munkaszüneti napi, december 30-ig tanítási szünetben érvényes munkanapi, szilveszterkor szabadnapi, majd január 1-jén ismét munkaszünet napi menetrend szerint indulnak.

Kompok a Balatonon

December 24-én és 31-én Szántód felől 7 és 15 óra között, Tihany irányából 7.30–15.30 óra között jár a balatoni komp. Január 1-jén  az első járat Szántódról 10-kor, Tihanyból pedig 10.30-kor indul, majd a téli menetrend szerint közlekedik a komp: Szántód felől 7.00–17.00 óra között, Tihany irányából 7.30–17.30 között óránként szállítják az utasokat és a járműveket.

MW Központi Szerkesztőség/MTI -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!