Hírek

2017.01.19. 08:33

Bővülhet az Otthon Melege

Címkék#Hírkereső

A cél, hogy minél több pénz maradjon a családoknál.

BAMA

A kormány dolgozik az Otthon Melege Program kiterjesztésén, hogy minél több pénz maradjon a családoknál – közölte tegnap a fejlesztés- és klímapolitikáért valamint közszolgáltatásokért felelős államtitkár. Szabó Zsolt elmondta, a program tavasszal folytatódhat (eddig 23 milliárd forinttal támogattak 125 ezer családot), a fejlesztési tárca vizsgálja a vissza nem térítendő támogatás lehetőségét, a háztartásieszköz-csere kiterjesztését más termékekre, és felméri a fűtési eszközök korszerűsítési igényét.

A gazdasági tárca hamarosan kiírja a háztartások rezsicsökkentését eredményező pályázatokat, Közép-Magyarország régióban 10 milliárd, a többi régiónak 105 milliárd forint kerettel. A tenderkiírásokban arra törekednek, hogy az eddigi klasszikus nyílászárócsere és szigetelés mellett a teljes műszaki tartalom megújítása, a megújuló energia, a fűtés-hűtés korszerűsítése szerepeljen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!