Hírek

2017.01.28. 08:50

Fejlesztő pályázat fogyatékkal élőknek

Címkék#Hírkereső

Január 31-én éjfélkor zárul a fogyatékossággal élő emberek, a pszichiátriai és szenvedélybetegek, valamint a hajléktalan emberek képességeinek, készségeinek fejlesztésére és foglalkoztatására kiírt pályázat.

MW Központi Szerkesztőség

Nyitrai Imre szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár tegnap az M1-en kifejtette: minden olyan civil, egyházi és önkormányzati szervezet pályázhat a 4,6 milliárd forintos keretösszegre, amely részt vesz a fogyatékossággal élő emberek, a pszichiátriai és szenvedélybetegek, valamint a hajléktalan emberek foglalkoztatásában.

Támogatást kérni a foglalkoztatás bármelyik szegmensére lehet, így akár bérre, a foglalkoztatás megszervezésére, akadálymentesítésre vagy bizonyos eszközök beszerzésére. A fogyatékossággal élő, illetve megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatási rátája néhány éve még 17-18 százalék volt, ma pedig már csaknem 30 százalék ez az arány.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!