Hírek

2017.01.24. 08:57

Hatsávos M1-es várhatja az olimpiát

Címkék#Hírkereső

A kormány tervezi az M1-es autópálya hatsávossá bővítését.

MW Központi Szerkesztőség

Jelenleg az M1–M7 elágazástól Hegyeshalomig 2x2 sáv vezet, ami a Budapest–Győr szakaszon 2x3 sávosra bővítenének – írta a parlament honlapján egy írásbeli kérdésre válaszolva a fejlesztési tárca államitkára. Fónagy János közölte, a bővítésnek 2023 márciusára kell elkészülnie annak reményében, hogy a kormány 2024-ben meg tudja rendezni
a nyári olimpiai és paralimpiai játékokat. A bővítés több mint 90 kilométert érint.

A korábbi fejlesztési tervekből tudható, hogy az M1 bővítése mellett az M7-es háromsávossá alakítása is szerepel a tervekben. Jelenleg a balatoni sztráda Székesfehérvár és Budapest között 1x3 és 1x2 sávos. A tervek szerint mind a két oldalon Balatonvilágosig megépítenék a harmadik sávot is. Az olimpiarendezés jegyében a két autópálya mellett új vasúti és közúti híd is épülne a Dunán.

Fónagy kifejtette, a kormány elkötelezett az iránt, hogy biztosítsák az összes megyei jogú város elérhetőségét gyorsforgalmi úthálózattal, az autópályák elvezetését az országhatárig és bekapcsolását a nemzetközi gyorsforgalmi úthálózatba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!