Hírek

2017.04.28. 19:50

Ideje elkölteni a pénzt

Címkék#Hírkereső

Aki nem figyel oda a SZÉP-kártyájára, az nagy bajba kerülhet: idén pünkösd ugyanis nem májusra, hanem június első hétvégéjére esik, ezért a 2015-ben feltöltött juttatásokat május 31-éig el kell költeni.

MW Központi Szerkesztőség

A kártyákon jelenleg több mint hárommilliárd forintnyi juttatás van, amit nem lehet továbbvinni. A megmaradt pénzt automatikusan visszautalják
a munkáltatóknak – tájékoztatott a Világgazdaság. 

Az OTP jelezte: a 2015-ös SZÉP-kártyásoknak május végéig napi 71 millió forintot kell szállásra, vendéglátásra és szabad időre elkölteniük. A kártya-tulajdonosok az első negyedévben tavalyhoz képest 11 százalékkal költöttek többet.

Az MKB Bank 34 ezer SZÉP-kártyáján több mint 498 millió forint van még. A tavalyi első negyedévhez képest március végéig a munkáltatók 8 százalékkal több pénzt utaltak át a kártyákra, az utalások összege meghaladta a 4,5 mil­liárd forintot. A tavalyi év ugyanezen időszakával összehasonlítva a felhasználás mértéke 5 százalékkal emelkedett, összege 2,7 milliárd forint volt.

A K&H Banknak jelenleg több mint 140 ezer kártyatulajdonosa van, akik a 2015-ös feltöltések csupán egy százalékát nem használták fel április közepéig. A kártyabirtokosok a másik két pénzintézetnél tapasztaltakkal ellentétben nem költöttek több pénzt pihenésre, mint a korábbi év azonos időszakában.

Tavaly valamivel több, mint egymilliárd forint maradt a SZÉP-kártyákon, előtte pedig 910 millió forintot nem költöttek el a tulajdonosok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!