Hírek

2017.06.26. 08:42

Külügy: nincs szó fenyegetésről

Címkék#Hírkereső

Nem kell a New York állam kormányzójával a Közép-európai Egyetemről (CEU) folytatott tárgyalásokon megvédeni a magyarországi tanszabadságot, mert azt senki nem veszélyezteti – közölte a Külgazdasági és Kügyminisztérium sajtófőnöke.

MW Központi Szerkesztőség

A közbeszédben csak Soros-egyetemként elhíresült CEU-ról a magyar kormány képviselői pénteken tárgyaltak Andrew Cuomóval, New York állam kormányzójával. A kormányzó eredményesnek nevezte a megbeszélést. „Azért találkoztunk, hogy megvitassuk a CEU magyarországi folyamatos jelenlétét fenyegető új törvényt és a tanszabadság megőrzésének sürgős szükségességét” – mondta.

A sajtófőnök erre reagálva hozzátette: a tárgyalásoknak nem célja a magyar törvény megváltoztatása, ugyanis a törvényalkotás a parlament feladata, és nem külföldi szereplőké. De azt vizsgálni kell, mely külföldi egyetem felel meg a magyar törvényeknek.

Altusz Kristóf miniszterelnöki megbízott szintén eredményesnek minősítette a tárgyalásokat. A magyar előírásokat nem kifogásolta az amerikai kormány oktatási minisztere sem – olvasható a külügy közleményében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!