Hírek

2017.06.27. 08:43

Tudose lehet Románia kormányfője

Címkék#Hírkereső

Mihai Tudose gazdasági minisztert javasolja miniszterelnöknek a bukaresti szociálliberális koalíció az elnöki hivatalban tartandó kormányalakítási tárgyalásokon – jelentették be a Szociál­demokrata Párt (PSD) és a liberális ALDE vezetői.

MW Központi Szerkesztőség

Az ötvenéves, jogász végzettségű Tudose a PSD 12 alelnökének egyike, 2000 óta Brăaila megyei parlamenti képviselő, két alkalommal – összesen mintegy másfél évig – vezette a bukaresti gazdasági tárcát.

Tavaly – másik nyolc doktor társával együtt – lemondott doktori címéről, miután plágiumbotrány robbant ki a Gabriel Oprea volt kormányfőhelyettes által vezetett doktori iskola körül.

Tudose vagyonbevallásában egy 30 ezer euró értékűre becsült bélyeggyűjtemény szerepel, életrajzából kiderül, hogy a brăilai sakk-klub igazolt játékosa. A politikus az átalakított Ponta-kormányban 2014 decembere és 2015 novembere között a gazdasági minisztériumot vezette.
Időközben Budapesten, az Országházban az erdélyi magyar közösség aktuális kihívásairól tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök és Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!