Hirdetés

2022.01.10. 07:12

Falubusz pályázat: gyorsított eljárásrenddel, januárban

A Magyar Falu Program keretében 2022-ben ismét meghirdették a „Falu- és tanyagondnoki buszok beszerzése” pályázatot.

5000 fő alatti állandó lakosságszámú települések önkormányzatai pályázhatnak 15 000 000 forint vissza nem térítendő támogatásra egy darab új kisbusz beszerzése céljából (a kiírás részletes szövege itt érhető el.) A kész pályázatok benyújtására 2022. január 3-tól február 5-ig van csak lehetőség.

A pályázat célja, hogy a kis lélekszámú települések falu- és tanyagondnoki szolgálatainak működését magas komfortszínvonalú, alacsony károsanyag-kibocsátású és takarékos üzemanyag-fogyasztású gépjárművek beszerzésével támogassa a Magyar Falu Program. A kiírásban rendelkezésre álló keret mindösszesen hárommilliárd forint.

A támogatott járművek mezőnyéből kiemelkedik a Toyota Proace Verso kisbusza, amely mindamellett, hogy bőséges extrafelszereltséggel is önerő nélkül pályázható, a gyártói garanciát tekintve jóval a többi kisbusz felett teljesít: 5 év vagy kerek egymillió kilométeres garanciát biztosít rá a japán gyártó.

A pályázat 2022. január 3-án már meg is nyílt, rövidített eljárásrenddel, február 5-i beadási határidővel. A községi önkormányzatoknak érdemes azonnal tájékozódni a feltételekről és kiválasztani a pályázatban beszerzendő, új autójukat a falubusz.hu weboldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!