Kék hírek

2008.08.12. 18:26

Prágából elhurcolt nő segélykiáltása az éjszakában

Jászladányi illetőségű hölgy kereste meg szerkesztőségünket azzal, hogy éjnek évadján egy cseh hölgy hangoskodott a település utcáin. Több helyi lakos is kiment az utcára és próbálták kideríteni, vajon mi lehet baja.

SZOLJON

Szót érteni vele nem lehetett, mert kiderült nem beszélte nyelvünket. Iratokat nem találtak nála, így értesítették a jászberényi rendőrséget, akik cseh tolmács segítségét kérték. A hölgy állítása szerint akaratán kívül hozták hazánkba Prágából és ezidáig egy zagyvarékasi férfinál volt, aki kidobta az utcára.

Mint azt Budai Orsolyától, a Jászberényi Rendőrkapitányság sajtóreferensétől megtudtuk, valóban bevittek a jászberényi rendőrségre egy cseh hölgyet, de nehezen tudtak vele kapcsolatot teremteni a nyelvi nehézségek miatt. Végül sikerült egy cseh tolmácsot találni, ám a hölgy többféle történetet is mesélt. A jászberényi rendőrök nem tudtak egyértelmű választ kapni arra, hogy valóban valamiféle bűncselekmény áldozataként került Magyarországra. A cseh konzulátustól kértek segítséget a rendőrök, így a cseh nő ügyét ők intézik tovább.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!