Kék hírek

2009.05.15. 19:44

Halálos baleset: két áldozata van a tegnapi karambolnak

Pénteken kora este Szolnoknál a 4-es számú főúton, a Mol benzinkúttól nem messze egy személyautó és kamion ütközött - tájékoztatta honlapunkat Szabó Zita százados, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

SZOLJON

Fél hét után nemsokkal a 4-es számú főútvonal 103-as kilométerénél egy Renault típusú pótkocsis járműszerelvény és egy Seat típusú személygépkocsi frontálisan ütközött.

A Seat vezetője, egy 19 éves, fegyverneki fiatalember Szajol felől haladt Budapest irányába, mikor eddig tisztázatlan okokból áttért a menetirány szerinti baloldalra, ahol összeütközött a szabályosan haladó osztrák kamionnal. A személygépkocsi sofőrje a helyszínen életét vesztette, 30 éves férfi utasa a kórházba szállítást követően belehalt sérüléseibe, azonban a 19 éves, törökszentmiklósi nő utasa nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülésekkel megúszta a balesetet.

A kamion horváth nemzetiségű vezetője szintén nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szerzett, azonban szerb állampolgárságú utasát nyolc napon túli sérülésekkel szállították kórházba.

Mint azt Erdélyi Tibortól a szolnoki tűzoltóság sajtóügyeletesétől megtudtuk, a sérülteket a tűzoltóknak a szinte felismerhetetlenségig összetört személyautóból csak hidraulikus feszítő-vágó berendezés segítségével sikerült kiemelni.
Az osztrák, műszaki cikkeket szállító tehergépkocsi az ütközés következtében az oldalára borult és a főút mellett húzódó árokba csapódott. Az egyik férfi sérülései ellenére ki tudott mászni a járműből, a másik férfit a tűzoltók és a mentők csak a szélvédő kivágása után tudták kiszabadítani.
A mentés idejére teljes útzár volt érvényben. A rendőrség vizsgálja a baleset bekövetkezésének körülményeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!