Kék hírek

2009.06.12. 07:46

Aluljáróban ragadt autóhoz is riasztották a tűzoltókat

Huszonkét esetben kellett kivonulniuk a szolnoki tűzoltóknak a csütörtök esti felhőszakadást követően - tudta meg a szoljon.hu Erdélyi Tibortól, a Szolnoki Tűzoltóság sajtóügyeletesétől.

SZOLJON

Huszonkét esetben riasztották a szolnoki tűzoltókat a csütörtök esti felhőszakadás után különböző viharkárok elhárítására. Leginkább Szolnokon, illetve Szajol térségében adott munkát a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék, illetve az erős szél. Pincékből, mélygarázsokból kellett kiszivattyúzni az összegyűlt esővizet.

Gondot okozott, hogy több esetben Szolnok belvárosában a tűzoltók nem tudtak azonnal beavatkozni, mert a városi vízelvezető rendszer telítettsége miatt nem tudták a kiszivattyúzott vizet hová elvezetni. A Pozsonyi úti aluljáró szinte percek alatt megtelt esővízzel, innen a tűzoltóknak egy vízben rekedt autót kellett kivontatni. Az aluljáró előtt a csatornarendszer annyira telített volt, hogy a szennyvízaknák öntöttvas fedeleit is az úttestre sodorta a feltörő víz.

A víz mellett kidőlt fákhoz is riasztották a megyeszékhely tűzoltóit,
többek között a 32. számú főútra, illetve Szajolba. A viharkárok elhárítása közben közúti balesethez, égő villanyóra szekrényhez is riasztották a tűzoltókat. A károk elhárítása még pénteken is tart. A tűzoltóság hírközpontjába még mindig érkeznek jelzések kidőlt fákról - foglalta össze a történteket a tűzoltóság sajtóügyeletese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!