Kék hírek

2010.11.15. 13:23

A brutális bántalmazást túlélte, de a mérgezést már nem

Tiszaföldváron egy férfi tett bejelentést a rendőrségen, miszerint valaki, szombatról vasárnapra virradó éjjel megtámadta a kutyáját — mondta el kérdésünkre Szabó Zita őrnagy, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Szoljon.hu

Az elsődleges vizsgálatok alapján az ismeretlen elkövető bement a félig zárt udvarra, majd elkapta a fekete színű, kis testű keverékkutyát. Először súlyos sérüléseket okozott annak testén, majd a hátsó lábán. Később megmérgezte.

A tulajdonos mikor megtalálta, még életben volt az eb. A kiérkező állatorvos szakvéleménye után el kellett altatni, mert már nem lehetett segíteni rajta.

Két nappal korábban Szolnokon, egy Juhász Gyula úton lévő ház zárt udvarában egy nagytestű, Cane Corso fajtájú kutyát lőtt meg egy ismeretlen. Az állat gazdája mikor észlelte az esetet azonnal állatorvost hívott, aki megállapította, hogy egy ismeretlen eredetű fegyverrel — feltehetőleg légfegyverrel — lőtték meg a kutyát, amelyet azonnal meg kellett műteni.

A rendőrség mindkét esetben ismeretlen tettes ellen indította meg a nyomozást állatkínzás miatt.

— Az állatokkal való brutális bánásmód súlyosan elítélendő cselekedet — emelte ki Szabó Zita őrnagy. — Tavaly az Országgyűlés az állatkínzásért járó büntetés szigorítását megszavazta, és törvényben rögzítette. E szerint az elkövető akár 3 év börtönbüntetést is kaphat. A rendőrség és az állatvédő szervezetek együttműködése ezen bűncselekmények felderítésében nélkülözhetetlen. A rendőrség természetesen megteszi ezekben az esetekben is a megfelelő lépéseket (intézkedik, kivizsgálja az ügyet). Kölcsönösen értesítik egymást. Ha ilyesmi a hatóság tudomására jut, azonnal értesíti és bevonjuk ezen szervezeteket, hiszen elveik, célkitűzéseik a rendőrség számára is fontosak. 

Korábbi cikkeink:

Ásóval verte fejbe a kutyát, próbára bocsátással megúszta

Az alsóépület gerendájára akasztott fel egy kutyát a férfi

Szoljon.hu -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!