Kék hírek

2010.11.22. 18:04

Földre rántották, majd hárman is ütötték a rendőrt

— Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen dolgok zajlanak majd a szemem előtt. Vasárnap a jászkiséri piacon voltam, ahol arra lettem figyelmes, hogy két nő ordibál egymással — idézte fel lapunknak a történteket egy neve elhallgatását kérő hölgy.

Szoljon.hu

— Egy asszony visszament az egyik árushoz és — úgy tudom — visszakövetelte egy játék baba vételárát, mondván azt, hogy az rossz volt. Azonban a reklamáló a babát nem vitte vissza, azt hangoztatta, hogy kidobta egy szemetesbe, mert annyit ért. Az eladó persze nem akarta visszaadni a vételárat, azaz a kétezer forintot.

Ezután azonban elszabadultak az indulatok. A szemtanú elmondása szerint a felháborodott vásárló kiabált, szidalmazni kezdte az eladót. Hiába próbálták csitítani hasztalannak bizonyult minden erre irányuló kísérlet. A dolog olyannyira elfajult, hogy a feldühödött asszony rátámadt az árusra, mesélte a nő. Az eladó társa próbálta meg szétválasztani a viaskodókat, azonban a szemtanú állítása szerint az asszony őt sem kímélte. Kisvártatva kihívták a rendőrséget.

— Jött is egy járőr — folytatta az eseményeket végignéző hölgy. — A rendőr elsőként lecsitította a vitázókat, majd egyenként meghallgatta őket. Mikor azt mondta, hogy a részletek tisztázása érdekében menjenek be az őrsre, akkor nem várt esemény történt. A reklamáló asszony rátámad az intézkedő rendőrre. Először megütötte a járőr hátát, majd a kabátjánál fogva rángatni kezdte. A rendőr kiszabadult a nő kezei közül. Később azonban többen, feltételezhetően a nő ismerősei, szintén támadólag léptek fel a rendőrrel szemben, aki elengedte a dühöngőt és erősítést hívott.

— Vasárnap délelőtt valóban történt egy atrocitás a jászkiséri piacon — mondta el lapunknak Balázsné dr. Busku Terézia, a megyei főügyészség sajtófelelőse. — Az elsődleges adatok alapján két nő összevitatkozott, ami kezdetben szóváltásnak indult, de elfajult. Egyelőre még a vizsgálat részét képezi annak megállapítása történt-e tettlegesség ekkor. Értesítették a rendőrséget, és a jászladányi őrs egyik járőre a helyszínre érkezett. Az egyik vitázó felet nem lehetett lecsillapítani, ezért a rendőr felszólította, ha nem nyugszik le, akkor megbilincseli. Ekkor az asszony rátámadt, és a földre rántotta az egyenruhást, és ott ütlegelni kezdte. Később ebbe a támadó anyja és még egy másik nő is bekapcsolódott.

A sajtószóvivő elmondta, a rendőr miután kiszabadult, intézkedett, és rendet teremtett. Az ügyben a nyomozóügyészség rendelt el vizsgálatot.
Ha tudni szeretné, mi van jelenleg a három támadóval, s hogy számukra kedvezőtlen esetben milyen kilátásaik lehetnek, megtudhatja az Új Néplap keddi számából.

Egy év alatt tizenhat eset

Az elmúlt esztendőben összesen tizenhat esetben támadtak meg rendőröket. Az egyik legemlékezetesebb eset év elején történt Tiszakürt-Bogaras településen, ahol is egy rokkantnyugdíjas sietett két rendőr segítségére, aki egy gázpisztollyal fékezte meg a támadókat. Tettéért kitüntetést kapott. Ezt megelőzően szamurájkarddal támadtak rendőrökre egy autósüldözést követően Fegyverneken. Ott fegyvert rántottak a járőrök, hogy visszatartsák a feldühödött támadókat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!