Kék hírek

2011.03.17. 09:07

A kertben ásták el a meggyilkolt fiúk maradványait

Megalapozottá vált a gyanú. Az öcsödi J. Benedeket és J. Bálintot már két fiatal fiú megölésével gyanúsítják — tájékoztatta hírportálunkat Pásztorné Kovács Ágnes, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvívője.

Szoljon.hu

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya 2011. január 17-én nyomozást rendelt el a Btk. 166. § (1) bekezdésbe ütköző emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen. Nem sokkal később a rendőrök elfogták J. Bálint és J. Benedek öcsödi lakosokat, akiket azzal gyanúsítanak, hogy 2010. év végén megölték a 17 éves kunszentmártoni T. Lászlót. A bíróság előzetes letartóztatásba helyezte a gyanúsítottakat.

A lefolytatott helyszíni szemle során több az emberölés elkövetését alátámasztó tárgy, anyagmaradvány került rögzítésre, illetve lefoglalásra. A kertben feltehetőleg emberi csontmaradványokat találtak. Mindezek vizsgálata szakértők bevonásával jelenleg is folyik.

A nyomozók jelentős erőfeszítéseket tettek és tesznek jelenleg is az ügy felderítésére, vizsgálatára. A körülmények tisztázása érdekében a halaszhatatlan nyomozati cselekmények mellett többek között számos kihallgatást, kutatást foganatosítottak, bizonyítékokat gyűjtöttek, szakértőket vontak be a büntetőeljárásba, a meglévő adatokat, információkat leellenőrizték, elemezték illetve értékelték.

A nyomozás során megalapozottá vált a gyanú, hogy az előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottak egy 22 éves öcsödi fiatalember eltűnésével is kapcsolatba hozhatók. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján elmondható, hogy a gyanúsítottak J. Zsoltot és T. László Krisztiánt, J. Bálint öcsödi házába hívták, majd ott mindkét fiút fogva tartották és megölték. A holttesteket a házban található kemencében elégették, a megmaradt földi maradványaikat a házhoz tartozó kertben elásták, illetve a Kőrös folyóba szórták.

J. Bálint és J. Benedek a terhükre rótt cselekmények elkövetését részben beismerték. Az, hogy a fellelt, vélhetően emberi eredetű csontmaradványok ténylegesen az eltűnt személyekhez köthetőek, csak a folyamatban lévő szakértői vizsgálatok eredménye után mondható ki teljes bizonyossággal.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán alakult külön nyomozócsoport továbbra is kiemelten kezeli ezen bűnügyet, illetve vizsgálják, hogy nevezett személyek összefüggésbe hozhatók-e más személyek eltűnésével, illetve más, ez idáig még fel nem derített – akár élet ellenes - bűncselekmények elkövetésével.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!