Kék hírek

2011.03.29. 15:57

Minden ötödik riasztás vaklárma volt

A Szolnoki Tűzoltóság kedden tartotta 2010-es évet értékelő, illetve a 2011-es esztendő feladatait meghatározó állománygyűlését.

N. G.

— Összesen 1308 vonulásunk volt 2010-ben. Tűzoltóinkat 221 tűzesethez, 837 káresethez hívták, 250 esetben történt  téves jelzés adás, illetve vaklárma — összegezte a főbb számokat Pluhár András tűzoltó ezredes, a Szolnoki Tűzoltóság parancsnoka. — Tűzmegelőzési területen 919 ügyünk volt, ennek zömében, 658 esetben folytattunk szakhatósági tevékenységet.

Tavaly egyetlen kiemelt eseményünk volt, amikor Tiszavárkonyban az alkotóház gyulladt ki. A csapadékos időjárás miatt nagyon sok vízzel kapcsolatos beavatkozásunk volt. A tűzoltóságot nem jól érintette továbbá, hogy a nyugdíjtörvény változásával a tűzoltási illetve tűzmegelőzési vonalról is sokan nyugdíjba vonultak. A 2010-es év még azért is volt jelentős, mert a Szolnoki Tűzoltóság ekkor ünnepelte fennállásának 125 évfordulóját.

Pluhár András kiemelte 2011-re fontos feladatuk, hogy a nyugdíjba vonult kollégáikat pótolni tudják. Emellett gyakorlatokat szervezzenek majd, illetve a rendkívüli időjárási körülményekre tekintettel fokozottan készülnek ár -és belvízvédelmi eseményekre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!