Kék hírek

2011.03.03. 09:30

Undorító, amit a nővel műveltek - megalázták, megfertőzték

Megdöbbentő esetet élt át nemrég egy fiatal nő Szolnokon. A történteknek a lelki megpróbáltatások mellett elképzelhető, hogy orvosi következményei is lettek.

Szoljon.hu

— Néhány nappal ezelőtt történt az eset — mondta el a Szoljon.hu-nak a Szolnokon élő Dóra. — A munkahelyemről tartottam hazafelé, amikor a MÁV kórház közelében jött velem szembe két fiatal férfi. Az egyik nagyon köhögött, az orrát szívta, és amikor elmentek mellettem, az felém fordult és arcon köpött.
Ezzel azonban nem ért véget az eset.

— Másnap reggel már rosszul éreztem magam, ennek ellenére elmentem dolgozni. Estére azonban rohamosan romlott az állapotom, végül belázasodtam. Elmentem az orvoshoz és megvizsgáltattam magam. Megállapították, hogy vírusfertőzést kaptam, feltehetőleg H1N1-et. Az orvosnak elmondtam, hogy mi történt velem előző este, aki erre azt mondta, feltételezhetően attól a beteg fiatal férfitől kaptam el, aki leköpött. Közel egy hétig nyomtam az ágyat, nagyon rosszul voltam, de szerencsére már kigyógyultam belőle.

Az ominózus eset óta Dórát minden este várja valamelyik hozzátartozója, és együtt mennek haza. Arra a kérdésre, hogy tettek-e feljelentést a rendőrségen, azt válaszolták nem, mert nem tudták foglalkozna-e a hatóság egy hasonló üggyel..
Nos, mint a rendőrségtől megtudtuk, ebben az esetben is eljárást indítottak volna.

— Ilyen esettel az elmúlt évek során még nem találkoztunk — tájékoztatott válaszában Szabó Zita, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. — A rendőrség csak az újság megkeresése kapcsán értesült a történtekről. Amennyiben a sértett még is feljelentést tett volna a kapitányságon, úgy becsületsértés miatt indítottunk volna magánvádas eljárást, amely esetben az elkövető akár egy évig terjedő börtönbüntetéssel is sújtható.

A sajtószóvivő kifejtette, a rendőrségen jellemzően szóban vagy írásban tett becsületsértő kijelentések miatt tesznek feljelentést, a tettleges becsületsértés egyáltalán nem jellemző. Az ilyen esetek magánindítványos eljárások és magánvádasak, vagyis a vádat maga a sértett, mint magánvádló képviseli. Az eljárás feljelentés után kezdődik meg, ahol elő kell adni, hogy a feljelentő ki ellen, milyen esemény miatt és milyen bizonyítékok alapján kéri a büntetőeljárás lefolytatását.

A feljelentést a rendőrségen, vagy a bíróságon lehet írásban, vagy szóban megtenni, amiről jegyzőkönyv készül. Amennyiben ismeretlen az elkövető a bíróság határozhat úgy, hogy nyomozás szükséges az ügyben, amelyet a rendőrség folytat le.

Hogy dr. Kókai Gábor ügyvéd szerint milyen jogi következményei lehetnek egy ilyen ügynek, megtudhatja az Új Néplap csütörtöki számából.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!