Kék hírek

2011.03.22. 07:53

Utazó bűnözők terrorizálják a környező településeket

A városokból elűzött bűnözők most a Szolnok környéki településekre csaptak le. Van önkormányzat amely már megtette a megfelelő lépéseket.

B. Gy.

Törtelen térfigyelő rendszert építene ki az önkormányzat. Minderre azért is szükség lenne, mert Szolnokról és Abonyból nagyon átszoktak az ottani bűnözői csoportok Törtelre, mivel a városokban már „megszorították” őket. Mint Godó János polgármestertől megtudtuk, a rendőrőrsöt sikerült teljesen felújítani. Nem volt benne fűtés, így villanyradiátorral kellett a meleget biztosítani. Ez mintegy 200 ezer forintba került havonta az önkormányzatnak.
— Most végre sikerült a gázt beköttetni. Emellett internetvonal, illetve a rendőrök által használt külön belső vonal is lett. Ugyanis ha itt valami történt, akkor Abonyba vagy Ceglédre kellett átmenniük azért, hogy az adatokat gépen rögzíteni tudják — mondta a polgármester, hozzátéve: a rendőröket „összehozta” a polgárőrökkel, mert nem beszéltek egymással. Márpedig a lényeg, hogy együtt dolgozzanak, a lakosokért.
Az önkormányzat most térfigyelő rendszert venne.
 — Bár pénzünk nincs rá, de kaptunk havi törlesztéses ajánlatot, ezt talán meg tudjuk fizetni. Megkerestem a magánvállalkozókat, üzlettulajdonosokat, hogy esetleg ebbe a bérleti díjba tudnak-e fizetni, és akkor az ő területüket is figyelné a kamerarendszer — mondta Godó János.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!