Kék hírek

2011.03.15. 18:30

Végzetes választás: az olajos hal okozta a vesztét

Elég pechesnek mondható az a középkorú férfi, akit a minap értek tetten bolti lopás közben. Ebben és két korábbi lopás kapcsán gyorsított eljárásban bíróság elé állították.

N. G.

Can of sardines, elevated view

Fotó: Getty Images/BloomImage RF

— A rendőrség nyomozást indított B. Lajos 42 éves szolnoki férfi ellen, aki február 8-án este ismerősével találkozott, s közösen több kocsmát is felkerestek — mondta el Pásztorné Kovács Ágnes főhadnagy, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. — A túlzott alkoholfogyasztás miatt mindkettőjüket mentő szállította a Hetényi Kórház sürgősségi osztályára.

A kórház várótermében B. Lajos eltulajdonította ismerőse leejtett pénztárcáját az abban lévő 12 ezer forinttal együtt. A tolvajt a rendőrség szabálysértési őrizetbe vette, majd február 11-én a bíróság döntést is hozott ügyében.

Március 5-én 15 óra körül B. Lajos egy szolnoki áruházban jelent meg és onnan egy üveg bort tulajdonított el úgy, hogy áthaladt egy pénztáros nélküli kasszánál. A lopást az üzlet alkalmazottai észlelték és a tolvajt a rendőrség kiérkezéséig visszatartották. A férfit ismét szabálysértési őrizetbe vette a rendőrség és március 7-én már bíróság elé is állították.

Alig három órával a tárgyalás után betért ugyanabba az üzletbe, ahol korábban lefülelték. Most úgy döntött, hogy halat eszik és a kiszemelt öt darab olajos halkonzervet a nála lévő szatyorba helyezte, majd fizetés nélkül akart távozni. A lopást a biztonságiak észlelték. A férfit ismételten őrizetbe vette a rendőrség, majd bíróság elé állították.

Dr. Sándor Gézától, a megyei bíróság alelnökétől, sajtószóvivőjétől megtudtuk, a férfi első esetben a bíróságtól 10 nap elzárást kapott, ami ellen jogorvoslattal élt. A másik ügyben 20 nap elzárást szabtak ki rá, harmadjára 30 nap elzárással sújtották, mindkét említett esetben fellebbezett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!