Kék hírek

2012.04.24. 18:28

Brutálisan, álmukban végezték ki a házaspárt, majd meg is alázták

Újra és újra perújítást kezdeményez dr. Jován László ügyvéd a jászberényi Taczman-gyilkosságok okán a 2009. január 19-én jogerősen tizenöt év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélt szolnoki P. Tamás érdekében.

Szoljon.hu

Ugyanis a jogi képviselő és védence álláspontja szerint P. Tamás nem vett részt az ölési cselekményben. Korábban az ügyvéd által megbízott Tóth István igazságügyi nyomszakértő a nyomozás dokumentumai alapján azt valószínűsítette, hogy a brutális gyilkosságokat egyetlen ember követte el.

Legutoljára pedig dr. Balogh István igazságügyi orvos szakértő állapította meg, hogy a kettős emberölést valószínűleg egy elkövető, egy eszközzel követte el. A Debreceni Ítélőtábla szerint egyik kérelem sem tartalmazza, hogy új bizonyíték merült volna fel az ügyben — ez szükséges az új eljárás lefolytatásának elrendeléséhez —, ezért elutasította a perújítási indítványokat. Mivel dr. Jován László a napokban fellebbezett a legutóbbi határozat ellen is, így az ügy a Kúriához került.

A Taczman házaspárt 2006. február 4-én ölték meg jászberényi otthonukban. A gyilkosságokkal a 21 éves ifj. Taczman Eleket és P. Tamást vádolták meg. A jogerős határozat álláspontja szerint a gyilkosok hálószobájukban, álmukban brutálisan kivégezték, majd szörnyű módon meg is alázták a házaspárt. A fiú beismerő vallomást tett, de P. Tamás személye csak két héttel később került képbe. Az ügyben eljáró rendőrök, az ügyész és a bíróság első- és másodfokon is úgy látta, hogy a gyilkosságot ketten követték el, azaz P. Tamás is ölt. A nyomozóknak nem volt kétségük afelől, hogy a fiú járt a lakásban a bűntény idején. A kérdés az, mikor: a vérengzéskor vagy azután? A Kúria hamarosan dönt a perújítási kérelemről — tudtuk meg Koszta Jánostól, a táblabíróság sajtótitkárától.
A cikket teljes terjedelmében az Új Néplapban olvashatja el!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!