Kék hírek

2012.04.17. 19:37

Rekordösszegű lopás egy alkatrészraktárból

Egyetlen éjszaka alatt rekord mennyiségű használt autóalkatrésznek veszett nyoma Szolnokon.

Szoljon.hu

Közel három millió forintos kár érte azt a szolnoki autóbontó tulajdonost, akinek a telephelyére hétfőn éjjel ismeretlenek betörtek.
Pásztorné Kovács Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője a Szoljon.hu kérdésére elmondta, az elkövetők a telep raktárának tetejét megbontva jutottak be az épületbe.

Az elsődleges adatok szerint 120 darab különböző típusú autóhűtőt, valamint harminc darab katalizátort vittek magukkal. A zsákmány összértéke meghaladja a hármomillió forintot.

A katalizátorlopás nem újkeletű bűncselekmény a megyében. Korábban is történtek már olyan esetek, ahol megrongáltak egy-egy gépkocsit az értékes alkatrész miatt:

A közelmúltban Szolnok belvárosában több gépkocsit is megrongáltak az éjszaka leple alatt. A nagyobb parkolókban leállított autók utastere érintetlen maradt, azonban a tolvajok működésképtelenné tették a kocsikat. Ugyanis kivágták a katalizátorokat.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!