Kék hírek

2013.04.24. 09:37

Díjat kapott a szolnoki Körzeti Megbízotti Alosztály

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendészeti és Közbiztonsági Díjat kapott a Szolnok Városi Rendőrkapitányság, Közrendvédelmi Osztály, Körzeti Megbízotti Alosztálya.

police.hu

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzatának díját 2013. április 23-án, a Rendőrség Napja alkalmából a Rendőr-főkapitányság épületében megrendezett ünnepségen a Megyei Közgyűlés Alelnöke, Borbás Zsolt úr adta át a Szolnoki Rendőrkapitányság, Körzeti Megbízotti Alosztály vezetőjének, Mihalik Zsolt r. őrnagy úrnak.

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 2011-ben indította el rendszerszemléletű „Családbarát Szolnok” programját, melyet indokoltak többek között a bűnügyi statisztikák kedvezőtlen jelenségei, a korábbi évek 12-18 éves korosztálya körében végzett helyi ifjúságszociológiai felméréseinek eredményei.

A 2012 júniusában létrejött Szülői Műhely elhivatott szülőkből, fiatalokból és szakemberekből álló közösség, melyhez csatlakozott a Körzeti Megbízotti Alosztály. Képviselője 2012 szeptemberében a programban részt vevő szülők és szakemberek számára felajánlotta, hogy – a kötelező előírások betartása mellett – részt vehetnek a vendéglátó egységek és szórakozóhelyek hétvégi ellenőrzésében.

Az ellenőrzések során a Körzeti Megbízotti Alosztály munkatársai készségesen tájékoztatták a résztvevőket az ellenőrzések menetéről, a korábbi tapasztalatokról, az ellenőrzések szempontjairól. A munkatársak példaértékű hozzáállása, a vendéglátó egységek tulajdonosai és a szórakozó fiatalok irányába tanúsított példaértékű magatartás a szülők biztonságérzetének és bizalmának fokozását nagyban elősegítették.


A Szolnok Városi Rendőrkapitányság, Közrendvédelmi Osztálya Körzeti Megbízotti Alosztálya a kapitányság működési területe közrendjének és közbiztonságának kiemelkedő ellátása, valamint a lakossággal és a társszakmákkal történő példamutató együttműködésének elismeréséül vehette át a kitüntető megyei díjat.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!