Kék hírek

2013.04.04. 15:40

Leomló fal miatt ömlött a gáz az óvoda gázvezetékéből

Reggel hét óra után pár perccel épületomláshoz riasztották a Kisújszállási Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóit.

Szoljon.hu

A használaton kívüli Vasvári óvoda épületének oldalfala dőlt ki. A leomló fal letépte az óvoda gázvezetékét, amelyből ömlött a gáz. A szomszédban lakó jelezte az esetet, és a középnyomású gázvezeték elzáróját – amelyen át áramlott a gáz - elzárta.


Mint azt S. Tóth Anikótól, a Szolnok megyei Katasztrófavédelem sajtószóvivőjétől megtudtuk, a tűzoltók a kiérkezés után megállapították, hogy a  vályogfalazatú épület alsó része felázott a talajvíztől, emiatt dőlt ki egy főfal, a rossz állapotú ház korábban is repedezett, állaga folyamatosan romlott. A gázvezeték még mindig szivárgott, a szivárgás mértékét  műszerrel sikerült beazonosítani. 


Az óvodában és környezetében nem tartózkodott senki, a területet 50 méteres körzetben lezárták, védő vízsugárral biztosították a  helyszínt. A karcagi katasztrófavédelmi kirendeltség polgári védelmi felügyelője, a gázszolgáltató, valamint az önkormányzat illetékese, illetve statikus  érkezett a helyszínre, a gázszivárgást a szolgáltató teljesen megszüntette.

Kitelepítésre nem volt szükség, tájékoztatott Czókoly Viktorián nyá. tűzoltó őrnagy, parancsnokhelyettes.
Az épületet elkerítették, közelében tartózkodni veszélyes!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!