Kék hírek

2013.04.22. 15:20

Vádat emeltek az öt ember haláláért felelős sofőr ellen

A Szolnoki Járási Ügyészség a Karcagi Járásbíróságon vádat emelt V. Mihail ellen, aki január 6-án négy felnőtt és egy csecsemő halálát okozta a 4-esen, Karcagnál.

Szoljon.hu

Mint azt megírtuk, a 24 éves moldáv férfi 2013. január 6-án reggel, a 4-es számú főközlekedési út Karcagot elkerülő szakaszánál terepjáró autójával áttért a menetirány szerinti bal oldali sávba ahol fékezés nélkül frontálisan belerohant a vele szemben szabályosan közlekedő, négy felnőttet és egy csecsemőt szállító személygépkocsiba.


A vétlen járműben mind az öten meghaltak, míg a vétkes autóból szinte sértetlenül szállt ki a három utas. A vád szerint V. Mihail kettőnél több ember halálát eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségét követte el, mely miatt az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta a vádiratban.

A bűcselekményre a BTK 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztés kiszabását írja elő. Az ügyészség a bíróságnak indítványt tett a vádlott előzetes letartóztatásának a fenntartására, mert véleménye szerint a szökés, elrejtőzés veszélye fennáll – V. Mihail nem rendelkezik állandó bejelentett magyarországi lakóhellyel – és a vádlott jelenléte az eljárási cselekményeken másképp nem biztosítható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!