Kék hírek

2013.07.17. 19:24

Előléptették a rablót kézre kerítő őrmestert

Papp Károly r. vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány soron kívül előléptette rendőr törzsőrmesterré Német Sándor r. őrmestert.

Szoljon.hu

Farkas József r. ezredes megyei rendőrfőkapitány javaslatára Papp Károly r. vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány Kenderes városban felfegyverkezve elkövetett rablás büntettének elkövetésével alaposan gyanúsítható személy felkutatásában és elfogásában nyújtott kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként 2013. augusztus 1-jei hatállyal, soron kívül előléptette rendőr törzsőrmesterré Német Sándor r. őrmestert – tájékoztatta a Szoljon.hu-t Szabó Zita, a Szolnok megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.


A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Karcag Rendőrkapitányság Kisújszállási Rendőrőrs járőre az elismerést a Kenderesi Rendőrőrs épületének ünnepélyes átadásán vehette át 2013. július 17-én.

Mint arról korábban hírt adtunk Kenderes településen 2013. július 15-én a hajnali órákban súlyos bűncselekmény történt. Egy ismeretlen férfi betört egy egyedülálló idős asszony otthonába, majd kezében egy késsel az értékek átadását követelte. A 83 éves sértett dulakodásba keveredett támadójával, melynek során elesett. Az elkövető ekkor távozott az épületből, de előtte magához vette az asszony pénztárcáját, melyben készpénz volt.

[caption id="" align="alignleft" width="296"] Fotó: JNKSZ MRFK
[/caption]
A rendőrök -közöttük az őrmester is - haladéktalanul megkezdték az elkövető felkutatását, mely rövid időn belül eredményre vezetett. A járőr jó logikai készségének illetve helyzetfelismerésének köszönhetően a 22 éves K. Richárd kezén öt órán belül kattant a bilincs. A Karcagi Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a gyanúsított ellen – írta közleményében Szabó Zita.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!