Kék hírek

2013.10.24. 12:14

Fogházra ítélték az ittasan, jogsi nélül vezető nőt

A Szolnoki Járási Ügyészség október 24-én bíróság elé állította azt a szolnoki nőt, aki szeptember 13-án, 17 órakor, Szolnok belterületén 0,68 ezrelékes, enyhe fokú alkoholos állapotban vezette autóját.

Mészáros Géza

A nő azon kívül, hogy ittas volt, még érvényes vezetői engedéllyel sem rendelkezett, mert még 2012-ben, egy korábbi ittas vezetése miatt, a felfüggesztett szabadságvesztés büntetése mellett még a jogosítványát is bevonták – tájékoztatta hírportálunkat csütörtökön dr. Burka Tibor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség főügyészhelyettese.

További súlyosbító körülmény volt az, hogy a gyanúsítottat idén már közlekedési szabálysértés miatt is elmarasztalták. A Szolnoki Járásbíróság a gyanúsítottat bűnösnek mondta ki, ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt, és ezért őt 10 hónapi fogházban végrehajtandó szabadságvesztésre, 3 évi járművezetéstől eltiltás büntetésre, 2 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte, és egyben elrendelte a korábbi felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását is. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett – adott információt az ügyről dr. Burka Tibor megyei főügyészhelyettes.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!