Kék hírek

2013.11.14. 15:17

Menekülni sem tudott, elkapták az ékszertolvajt

Már az udvaron lebukott az a nő, aki megpróbált ékszereket zsákmányolni egy karcagi zálogfiókból.

D.E.

Mit hallott, mi történt?- kérdeztük Bogdán Istvántól, aki kerékpárral tartott a Varró utcán hazafelé.
- Délelőtt mentem fel a piacra, akkor láttam a zálogház előtt egy rendőrautót. A kapu zárva volt, nem láttam kint senkit. Nem tudom mi történhetett. El sem merem képzelni, hogy hasonlóról van szó, mint jó pár évvel ezelőtt, amikor a zálogházat kifosztották. Most remélem nem. Gondolom, ha már itt vannak a rendőrök, akkor csak valami komolyabb dolog történhetett - mondja  az idős férfi. Megmondom őszintén félek. Reméljük, a rendőrség ki fogja deríteni ezt az ügyet és akkor meg fogunk nyugodni.

Hasonlóképpen csak találgatni tudtak arról mi történhetett a közelben lévő bolt tulajdonosai is. Csak annyit láttak, hogy reggel megjelent a zálogház előtt egy rendőrautó és a kaput becsukták. Ők is abban bíznak, hogy nem történt komolyabb baj.
A Csokonai utcáról tartott a Varró utcára Szabó Sándor, amikor meglátta a rendőrautót a zálogház előtt.
- Csodálkoztam, amikor láttam a rendőrautót, kijött két rendőr és bementek, a kapu be van csukva. A tulajdonos kocsija itt áll, megismerem,  nem tudom mi történt. Eddig nyugalom volt a környéken, én feltételezem, hogy ha a hatóság emberei kivonultak, valami történhetett, hogy mi, azt nem tudom. Feltételezem, valami nem várt eseményről van szó. Ezt a zálogházat már korábban kirabolták. El sem tudom képzelni, hogy újból megtörténhetett ez, az katasztrófa lenne. Aggódok, ilyen nem szokott történni Karcagon.

A rendőrség közleményben számolt be az esertől késő délután:

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 38 éves asszony 2013. november 14-én 9 óra 45 perc körüli időben tért be egy karcagi zálogházba, ahol az eladó figyelmét elterelve felkapta az asztalra elhelyezett arany ékszereket és fizetés nélkül távozott.
A bolt alkalmazottja még az üzlet közelében utolérte a nőt és visszatartotta a rendőrök kiérkezéséig. A járőrök pár percen belül előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható asszonyt a Karcagi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!