Kék hírek

2014.01.28. 10:54

Életet mentett a szén-monoxid mérő Szolnokon

Törökszentmiklóson gaz gyulladt ki a sportpálya mögött, Szolnokon, szén-monoxid jelző riasztott. Egy fenyőfatűznél is be kellett avatkoznia a tűzoltóknak.

Szoljon.hu

Szén-monoxid mérő riasztott ma hajnalban Szolnokon, egy Berzsenyi Dániel úti lakásban. A helyszínen a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat végzett méréseket, kimutatható volt a szén-monoxid jelenléte, de nem sérült meg senki, rosszullétre nem panaszkodtak a lakók - tájékoztatott S. Tóth Anikó, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtószóvivője. - Feltehetően a szobában működő csempekályha tömítetlenségéből fakadóan történhetett a szivárgás. A katasztrófavédelem figyelmeztette a lakókat, hogy a kályhát tanácsos szakemberrel felülvizsgáltatniuk.

Törökszentmiklóson a sportpálya mögött égett nagy terjedelemben gaz, szemét tegnap este negyed nyolc körül. A Puskás Ferenc utca végén mintegy másfél méter magasra felhalmozott hulladék kapott lángra 5-600 négyzetméteren, az esethez a törökszentmiklósi önkormányzati és a szolnoki hivatásos tűzoltókat riasztották. A tűz megközelítését a nehéz terepviszonyok körülményessé tették, de a lángok tűz nem terjedtek tovább, lakóházakat nem veszélyeztetett, a tűzoltók fél órán belül eloltották a tüzet.

Fenyőfatűz utómunkálataihoz vonultak tegnap este a kunszentmártoni hivatásos tűzoltók Tiszasasra! A Rákóczi utca egyik családi házából érkezett bejelentés szerint a kályhából parázs esett ki, ami meggyújtotta a nappaliban álló fenyőfát. Az ott lakó a tüzet eloltotta, áramtalanította a házat és a gázt is elzárta, neki sem esett baja. A kiérkező tűzoltók átvizsgálták a födémszerkezetet, hogy kizárják az izzás, parázslás lehetőségét. A födém szerencsére nem sérült, a ház lakható maradt.

A Megyei Tűzmegelőzési Bizottság ismételten figyelmeztet: nagyon gyorsan és könnyen lángra kapnak a kiszáradt karácsonyfák! Kérjük, semmiképp se állítsák a fenyőt tüzelő, fűtő berendezések közelébe! Ne gyújtsák meg rajta a csillagszórót, gyertyát, és ne hagyják világítani az izzósort, ha nem tartózkodnak otthon!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!