Kék hírek

2014.01.08. 10:23

Milliárdosak lettek a tejesemberek

A szolnoki adónyomozók buktatták le az évek óta jól működő bűnszervezetet, amely néhány év alatt több száz milliót csalt el az államtól.

Szoljon.hu

glass of milk

Fotó: Getty Images/iStockphoto

– Három férfit és egy nőt helyeztek előzetes letartóztatásba az ügy kapcsán – mondta el a Szoljon.hu kérdésére dr. Jánvári-Stefán Regina főhadnagy, a NAV sajtószóvivője. – A különösen nagy értékű adócsalásra egy szolnoki cég átvizsgálásánál bukkantak a nyomozók, akik azonnal megkezdték az ügy felgöngyölítését.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy budaörsi telephelyű cég külföldről szerzett be tejet, amelyeket kisebb, magyar vállalkozások révén hipermarketeknek értékesítettek. Az eladott terméket ÁFÁ-val terhelten adták tovább, amely után nem fizették meg az adót. Az elmúlt két évben közel egymilliárd forintot csaltak el az állami kasszából.
Az eset kapcsán elfogtak négy személyt, illetve zároltak 280 millió forintot érő vagyont, magyar és szlovák bankszámlákat, készpénzt, ingatlanokat és gépjárműveket a pénzügyi nyomozók.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!