Kék hírek

2014.03.25. 07:15

Brutális támadás áldozata lett - 200 ezer a nyomravezetőnek

A Kunszentmártoni Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy rablási ügy felderítésében, ezért nyomravezetői díjat tűzött ki a rendőrség.

Szoljon.hu

Silhouette with knife on the Natural Wooden Panel

Fotó: Getty Images/iStockphoto

- A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint ismeretlen tettes 2014. február 17-én délelőtt kilenc óra körüla kerítésen átmászva bejutott Cibakházán, egy Bajcsy-Zsilinszky utcai lakóház udvarára - mondta el a Szoljon.hu-nak Szabó Zita alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. - A nyitott bejárati ajtón keresztül bement a házba, ahol a támadó a kezében lévő késsel az otthon tartózkodó, idős házaspár férfi tagját készpénz átadására szólította fel. A házigazda eleget tett a követelésnek és készpénzt adott át a rablónak, aki ezután távozott a helyszínről.

A Kunszentmártoni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kéri, hogy aki a bűncselekménnyel, illetve az elkövető személyével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, jelentkezzen a Kunszentmárton Rendőrkapitányságon személyesen vagy hívja az 56/501-600 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8-16., p: 8-13.), a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva Jász-Nagykun-Szolnok Megye Rendőrfőkapitánya nettó 200.000 forint, azaz kétszázezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti.

Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli.

A díjkitűzés visszavonásának jogát a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fenntartja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!