Kék hírek

2014.03.21. 11:55

Háromszor is fel akarta robbantani a bíróság épületét

A közelmúltban őrizetbe vették azt a tiszajenői férfit, aki a gyanú szerint legalább három alkalommal bombarobbantással fenyegette meg a Szolnoki Törvényszék épületét.

Szoljon.hu / Mészáros Géza

Businessman Using Cellphone And People Talking In Background

Fotó: Getty Images/iStockphoto

Mint arról Balázsné dr. Busku Terézia, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség sajtószóvivője érdeklődésünkrere az ügyről beszámolt, a Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája a napokban, április 14-ig elrendelte a 48 éves D. Csaba előzetes letartóztatását is.


A férfit azzal gyanúsítják, hogy 2013. október 28-án az Új Néplap szerkesztőségéhez, 2014. január 8-án a megyei katasztrófavédelmi igazgatósághoz, január 14-én pedig egyenesen a Szolnoki Törvényszékhez telefonált be névtelenül, hogy bombát helyezett el a bíróság épületében. A férfit az buktatta le, hogy az utolsó alkalommal egy mobiltelefonon keresztül tette meg a fenyegetést. D. Csaba időközben már beismerő vallomást is tett, s a vele szemben megkezdett büntető eljárást gyorsított eljárásban folytatják le.
Az ügyészség köznyugalmat súlyosan megzavaró közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt vonhatják felelősségre, amely az új Büntető törvénykönyv paragrafusai szerint 1-től 5 évig terjedő szabadságveszéssel sújtható – számolt be a részletekről Balázsné dr. Busku Terézia.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!