Kék hírek

2014.04.18. 11:33

Gyalogos idős asszony táskáját lopta el a kerékpáros fiatal

Egy idős asszonyt kifosztó fiatalembert, a bűncselekmény elkövetését követő két napon belül már el is ítélték Jászberényben.

M. G.

A büntetőügyről dr. Varga Árpád, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség elnöke, főügyész számolt be lapunknak. A Jászberényi Járási Ügyészség bíróság elé állította a 22 éves férfit, kifosztás bűntette miatt. A hasonló bűncselekmény miatt már korábban is büntetett fiatalember április 14-én, a dél körüli órákban Jászapáti egyik utcájában kerékpározott.


Amikor a fiatal egy gyalogosan közlekedő, 68 éves asszony mellé ért, kikapta az idős hölgy kezéből annak táskáját, és továbbkerekezett a megszerzett értékkel. Az asszony próbált ugyan a tettes után sietni, de persze nem érte utol. A tolvaj összességében 17 ezer 500 forintnyi kárt okozott az idős hölgynek, amely nem térült meg neki. Még úgy sem, hogy a jászberényi rendőrök egy órán belül elfogták a férfit és őrizetbe vették, a táskát és benne az értékekkel azonban már nem találták nála.

A Jászberényi Járásbíróság, a különös visszaeső vádlottat, kifosztás bűntette miatt 3 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte, mely ítélet a kihirdetéskor már jogerőre is emelkedett – tájékoztatta lapunkat dr. Varga Árpád.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!