Kék hírek

2014.11.11. 11:17

Közlekedjünk óvatosan a ködös időben!

Ilyenkor ősszel egyre többször számíthatunk a köd megjelenésére, mely balesetveszélyes helyzeteket teremthet.

Szoljon.hu

bad weather driving - foggy hazy country road

Fotó: Getty Images/iStockphoto

Az őszi időjárás egyik kedvezőtlen jelensége a köd, melynek balesetveszélyes hatásaival számolni kell.  Ennél a veszélyforrásnál elsősorban a sebesség helyes megválasztására, a világítási és előzési szabályok betartására kell felhívni a figyelmet. A legtöbben sajnos nem elég körültekintőek és a sebesség csökkentése nélkül közelítik meg a ködös, ködfoltos területeket, majd ott pánikszerűen fékeznek, meglepve ezzel a mögöttük közlekedőt, akinek ilyenkor már ritkán van lehetősége a megállásra.

Az ilyen jellegű balesetek megelőzhetőek, amennyiben a ködös szakasz kezdetét észlelve, még a jól belátható úton csökkentik a sebességet. A féklámpa felvillantásával igyekezzenek figyelmeztetni a mögöttük haladókat, kerüljék a hirtelen fékezést!
A látni és látszani elv ezen időszakban is nagyon fontos, így a megfelelő világításról feltétlenül gondoskodjanak, és sűrű ködben gépjárművükön – ha van - használják a ködlámpát! Így talán nem csak a súlyos baleseteket, hanem a kisebb, ám annál több bosszúságot okozó koccanásokat is sikerül elkerülni - tájékoztatta honlapunkat Szabó Zita, a megyei rendőr-főkapitányság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!