Kék hírek

2015.06.22. 11:35

Nem adják fel a János utáni kutatást, ha látta telefonáljon!

Ismét gyülekezett a keresőcsapat Szolnokon, a Széchenyi körúton, a postahivatal épületénél. A kerékpáros és gyalogos polgárőrök Bódi Andor érkezését várták, aki rövid eligazítást tartott, majd a megbeszéltek szerint mindenki elindult a számára kijelölt útvonalon.

Szoljon.hu

Nem először csinálták már, hiszen számos ember megtalálásában, felkutatásában segített már a Szolnoki Polgárőr Egyesület csapata. Sajnos a mostani már a sokadik nap volt, és még mindig nem sikerült megtalálni Rónai Jánost, aki vasárnap tűnt el az egyik közeli panellakásból.
A keresést az is nehezíti, hogy a férfi súlyosan beteg, folyamatos gyógyszeres kezelés alatt áll, egy korábbi roham miatt pedig még beszélni, kommunikálni sem tud, illetve a tájékozódás is nehezen megy neki. A család, a barátok, ismerősök egy emberként aggódnak érte, és várják hazatértét.

– Az Új Néplapban megjelent cikk óta számos jelzés, üzenet érkezett segítő szándékú emberektől – számolt be az elmúlt napok eseményeiről Rónai Alexandra, az eltűnt férfi lánya. – Az egyik nagyon biztató, hogy egy hölgy jelezte: munkába menet látott egy férfit Szolnokon, a Vegyiműveknél, akire ráillett édesapám személyleírása. Azonnal értesítettük a rendőrséget, illetve a polgárőrséget, reméljük, végre tényleg ő lesz az, akit a hölgy látott...
Néhány nappal korábban már mi is beszámoltunk az esetről, melynek nyomán számos telefonjelzés érkezett szerkesztőségünkbe, hiszen olvasóink is segíteni akartak megtalálni a férfit. Sajnos, mint kiderült, nem Rónai Jánost találták meg egyik alkalommal sem.

– Szerintem itt van a férfi a miklósi piacon, most beszéltünk vele – mondta a kagylóba egy magát megnevezni nem kívánó férfi. – Láttam az újságban, és szerintem ő az. Jól van, nincs semmi baja ránézésre. Ha gondolják, jöjjenek erre és nézzék meg, mert szerintem ez ő! – majd megszakadt a vonal. Azonnal utánajártunk, de csak egy nagyon hasonlító személyről volt szó, sajnálatos módon.

Mi is tenni szeretnénk azért, hogy minél előbb megtalálják a bajban lévő férfit, ezért csatlakozunk Bódi Andorhoz és csapatához a kutatásban.
– Nehezíti a keresést, hogy nagyon nagy területet kell átvizsgálni, és nincs konkrét támpont, illetve az elmúlt napok során már messzire juthatott még gyalogosan is – magyarázta a Szolnoki Polgárőr Egyesület elnöke. – Ennek ellenére nem adjuk fel, tovább keressük. Eddig már számos esetben koronázta siker az ilyen akciókat, már-már úgy tűnt, nem járunk sikerrel, de a szerencse ránk mosolygott mindig. Most is ebben bízunk – tette hozzá, miközben egy bokros-cserjés területet nézünk át.

A keresőcsoport egyik része kerékpárral már átment a Zagyva másik oldalára és ott keresnek nyomokat, de egyelőre még nem kaptunk tőlük jelzést. Mi a Széchenyi mögötti kis kanális, csatorna medrét és környékét nézzük át. Az egyikpolgárőr a meredek falon is lemászik, hogy ellenőrizze, nem esett-e véletlenül oda a férfi.

– Azt a nagy területet már teljesen átvizsgáltuk – mutat a távoli vasúti híd felé Bódi Andor. – Ott a harminckettesig mentünk, utána részletesen végignéztük egészen a MÁV kórházig. Minden bokrot, nádast, facsoportot megnéztünk, de még arra utaló nyomot sem találtunk, hogy valaki ott időt töltött volna, vagy esetleg aludt, feküdt volna. De mondom, ez nem jelent semmit, hiszen még hetekkel később is került már elő eltűnt személy. Egyébként tegnap kaptunk jelzést az Életjel mentőcsoporttól, nekik szóltak, hogy valaki furcsa szagot érez az ottani nagyobb nádasból, attól tartottak, hogy egy holttest van ott, de végül kiderült, csak a csatornaszag vezette félre a telefonáló orrát – mesélte.

Időközben kezdett ránk sötétedni és már régen volt, hogy a postától elindultunk. Úgy döntünk, hogy több kilométernyi gyaloglás után befejezzük a mai napra, de már most megy a megbeszélés, hogy holnap újra a posta épülete lesz a gyülekezőhely, hogy folytatódjon a keresés...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!