Kék hírek

2015.08.15. 14:54

Kislány bukott le a hamis pénzzel

Pénzhamisítás bűntette miatt emeltek vádat egy tizenhét éves jászladányi lány és huszonnyolc éves barátnője ellen – tudtuk meg dr. Nánási László Bács-Kiskun megyei főügyésztől.

Szoljon.hu

A felnőtt vádlott összesen tizennyolc hamis ötezrest készített, majd az álbankjegyek egy részét fiatalkorú társának adta át. Az egyik bankóval márciusban Tiszakécskén egy pékségben fizetni is akartak. Odafelé útközben megálltak, és a hamis pénzt elkészítő nő az egyik ötezresre ráragasztott egy eredeti kétezer forintosról leszedett hologramfóliát.

A vádlottak Tiszakécskén betértek egy pékségbe, az eladó azonban észrevette, hogy a pénz hamis és visszaadta a lánynak. Az eladó a rendőröket is értesítette, akik még aznap Tiszabögnél igazoltatták a vádlottakat. A fiatalkorú ruházatából előkerültek a hamis ötezresek és a vízjelnél kettévágott eredeti kétezres is. A rendőrök az idősebb nő lakásán lefoglaltak további kilenc hamis bankót. A pénzhamisítók szabadlábon várják a tárgyalást, a fiatalkorúval szemben próbára bocsátást és pártfogó felügyelet alkalmazását, bűntársával szemben felfüggesztett börtönt indítványozott az ügyészség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!