Kék hírek

2016.03.11. 18:16

Férje sírjánál erőszakolta meg a 76 éves asszonyt

A Szolnoki Törvényszék helybenhagyta a Karcagi Járásbíróság ítéletét annak a férfinek a büntetőügyében, aki a karcagi temetőben megerőszakolt egy idős asszonyt.

M. G.

A megállapított tényállás szerint a 31 éves vádlott 2015. szeptember 30-án, kora délután beszélgetésbe elegyedett egy 76 esztendős asszonnyal, aki a férje sírjánál virágokat rendezgetett. Amikor a nő hátat fordított neki, a férfi a bokorba lökte, lerángatta az alsóneműjét, és vele szemben szexuális erőszakot alkalmazott. Amikor az idős asszony ellenállt és segítségért kiabált, a vádlott megütötte, és egy metszőollóval életveszélyesen megfenyegette. Végül, észlelve, hogy emberek közelednek feléjük, a férfi elengedte az idős nőt, és elmenekült a helyszínről. A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A férfit a bíróság bűnösnek mondta ki szexuális erőszak bűntettében, és ezért, mint többszörös visszaesőt 8 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte. Megállapította, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható, a kiszabott szabadságvesztésbe beszámította a vádlott által előzetes fogvatartásban töltött időt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!