Kék hírek

2016.06.20. 12:17

Bűnszervezet -közel százan a vádlottak padján

Különleges helyszínen, a tiszafüredi Kovács Pál Művelődési Központ nagytermében kezdődik kedden az a büntetőper, melyben a kunhegyesi B. J-t és 94 társát jelentős kárt okozó, bűnszervezetben elkövetett csalás bűntettével és más bűncselekményekkel vádolt meg a Karcagi Járási Ügyészség.

M. G.

books and gavel

Fotó: Getty Images/iStockphoto

Az ügyet a Tiszafüredi Járásbíróság egy, a Karcagi Járásbíróságra kirendelt bírája tárgyalja. A vádirati tényállás lényege szerint a vádlottak csoportonként szerveződve, 2012 áprilisa és 2014 júliusa között Németországban, Ausztriában, Szlovéniában, Csehországban, Svédországban, Svájcban és Olaszországban, különböző autókölcsönzőkben 500 ezer, illetve 50 millió forint közötti értékben prémium kategóriás gépjárműveket béreltek ki, melyeket engedély nélkül Magyarországra szállítottak és értékesítették azokat. (Az elfogásról szóló cikekt ITT olvashatja!)

A vádirat szerint a vádlottak több csoport tevékenységében is részt vettek, anyagi elszámolás mellett segítették egymás tevékenységét tolmács, kísérő biztosításával, valamint a gépjárművek értékesítésében. Körültekintően megszervezett cselekményeiket a munkamegosztás jellemezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!