Kék hírek

2016.09.30. 14:10

Bűnügyi technikusi verseny - videóval

A Jászberényi Rendőrkapitányság bűnügyi helyszínelő csoportja bizonyult a legjobbnak a megyei megmérettetésen.

Szoljon.hu

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága csütörtökön rendezte meg első alkalommal a Megyei Bűnügyi Technikusi Versenyt. A megmérettetést dr. Varga Koritár Attila rendőr alezredes, bűnügyi megyei rendőrfőkapitány-helyettes nyitotta meg, amelyet követően Mosonyi Gábor rendőr alezredes a megyei Bűnügyi Technikai Osztály vezetője ismertette a döntő részleteit. A megye nyolc rendőrkapitányságának bűnügyi helyszínelő csoportjai elméleti, majd - nyolc beállított helyszínen - gyakorlati feladatokat hajtottak végre. A bűnügyi technikusi munka során előforduló életszerű helyzetek modellezésével a szakmai színvonal fejlesztése és a gyakorlati ismeretek bővítése volt a cél.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] FOTÓ: police.hu
[/caption]

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] FOTÓ: police.hu
[/caption]

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] FOTÓ: police.hu
[/caption]

A legeredményesebbnek a Jászberényi Rendőrkapitányság csapata, Simon Péter rendőr zászlós és Oláh László rendőr főtörzsőrmester bizonyult, akik a hagyományteremtő céllal megrendezett verseny vándorkupáját dr. Varga Koritár Attila rendőr alezredestől vehették át. A képzeletbeli dobogó második fokára a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság csapatát képviselő Dózsa Róbert rendőr zászlós és Mészáros Norbert rendőr főtörzsőrmester állhatott, míg a bronzérmes helyet Lányi Zsolt rendőr hadnagy és Pénzes Tamás rendőr főtörzsőrmester a Tiszafüredi Rendőrkapitányság munkatársai szerezték meg. A Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézet Szakfelügyeleti Osztály vezetője, Kovács László címzetes rendőr alezredes a gyakorlati versenyszámokban legjobban szereplő csapatnak járó különdíjat a Jászberényi Rendőrkapitányság csapatának adta át – tájékoztatta a Szoljon.hu-t Kovács Ágnes megyei rendőrségi sajtóreferens.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!