Kék hírek

2016.09.29. 09:20

Késsel szurkálta meg a testvérét

Megváltoztatta a Szegedi Ítélőtábla annak a férfinak a Szolnoki Törvényszéken hozott első fokú ítéletét, aki a testvérét szurkálta meg.

M. G.

A vádlott cselekményét életveszélyt okozó testi sértés kísérlete helyett emberölés kísérletének minősítette, börtönbüntetését ezért 5 évről 6 és fél évre súlyosította. A megállapított tényállás szerint a testvérpár Szajolban, egy elhanyagolt családi házban élt. Szolnokon és Szajolban „kukáztak”, s a bevétel egy részéből folyamatosan italoztak. Köztük gyakori volt a veszekedés, többször bántalmazták is egymást. A testvérek 2014. augusztus 15-én Szolnokra utaztak, kukázás közben folyamatosan italoztak, majd egy parkban összevesztek.

Egy járókelő tett bejelentést a rendőrségen, akit az egyik fivér kért meg arra, hívja ki őket, mert őt megverték. A rendőrök mindkét testvérhez mentőt hívtak. Egyiküket kórházba szállították, másikukat előállították a rendőrségen. Még e napon mindketten Szajolba utaztak. Este a vitájukat tovább folytatták a házuknál. Ekkor a vádlott a konyhaasztalról felkapott egy kést, amivel dulakodás közben összevissza szurkálta testvérét, még a nyakát is megvágta.
Az erősen vérző sértett kimenekült a házból – hozzá a szomszéd hívott mentőt –, míg testvére lefeküdt aludni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!